Afriški pritlikavi polh

Afriški pritlikavi polh je vrsta glodalca, ki izvira vzhodne in južne Afrike. Nekateri jih imenujejo tudi mikro veverice. Veliki so do 9 cm, njihov rep meri do 7 cm. Živijo 4-6 let.

ROKOVANJE
So zelo aktivne in živahne živali, zaradi česar, njihovo rokovanje ni najlažje. Niso primerni za začetnike. Predvsem zaradi majhnosti in živahnosti.
So socialne živali, zato morate imeti vsaj 2 iste vrste. Najbolj aktivni so v zgodnjem jutru ali pozno ponoči. So tihe živali in precej sramežljive. Rokovanja morajo biti vajene od majhnega. Rade plezajo po svojih lastnikih, nekatere pa so rade v žepu, kjer se lahko skrijejo in varno opazujejo okolico.

DOMOVANJE
Njihovo domovanje naj bo terarij, saj lahko zaradi majhnosti hitro pobegnejo iz kletke. V njem naj bo veliko vej in igrač, majhno kolo in dovolj skrivališč, tunelov. Kolikor je živali, toliko bivališč naj bi bilo. Temperatura mora biti vsaj 21 stopinj. In naj ne bodo ob oknu ali na premočni svetlobi.

PREHRANA
Oreščki, semena, sadje, jajčka in insekti so glavna hrana. Hrana za hrčke naj bo na voljo ves čas. Vsak dan naj dobijo kos jabolka, banane, borovnico, melono, kos korenčka, paradižnika…. Javorjev sirup je približek amino kislin in proteinov, ki jih drugače dobijo v naravi. Dobro je, da dobijo tudi proteine. Zato jim ponudimo košček sira, kuhana jajčka, čiričke, mokarje in kuhanega piščanca. Tudi visoko proteinski mačji briketi so dober vir proteinov.

 
Print Friendly, PDF & Email